A projektről

2010-02-22

A projekt neve

"Mutasd a szemeted, megmondom, ki vagy! környezetvédelmi kiállítás, performance és kapcsolódó Diák-környezetvédelmi nap megvalósítása"

A programról

"Mutasd a szemeted, megmondom ki vagy!" - szól a bölcs mondás! És valóban, az ahogy az általunk termelt hulladékhoz viszonyulunk, (amiből hulladékot termeljük és ahogy azt tesszük) nagyban meghatározza a fenntartható és környezettudatos fejlődésben elfoglalt helyünket. A programunk célja, hogy az ifjúság számára megismertessük a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, hogy a jövő generációja már rutinszerűen a megfelelő helyen kezelje az általa termelt hulladékot. Mindezt játékos formában, művészeti eszközöket is felhasználva igyekszünk bemutatni. Egy letölthető kiadvány, előadássorozat, különféle rendezvények kísérik a programunkat bővítve a környezettudatos élethez elengedhetetlen ismereteket.

A felelősségteljes állattartás segítése és a közterületeink tisztántartása érdekében megoldási lehetőséget kínálunk a kutyaürülék kultúrált elhelyezésére. Keszthely város frekventált helyein (parkok, játszóterek, sétányok) kutyaürülék-gyűjtő tartók kerülnek kihelyezésre, annak érdekében, hogy a kutyatulajdonosok a tőlük elvárható gondossággal segítség a város közterületeinek tisztaságának fenntartását.

Az Önkormányzat segítségével, a támogató partnereink közreműködésével, a lakosság együttműködésével, Uniós támogatás igénybe vételével, teszünk érte, hogy egy tisztább, szebb, városban élhessünk!